witam

Miejsce służące zapoznaniu się z nowymi użytkownikami forum.

Re: witam

Postprzez slawek68 20 Cze 2010, 19:17

Jarku tory jak to tory te RPM-u są ok.
łupek robisz z gresu trzeba go tylko trochę "rozdrobnić" młotkiem- nie kupuj żwiru akwarystycznego zbyt okragły;
nasyp a więc sam grunt polecam jakąkolwiek zaprawę-klej do płytek zmieszny z wikolem i wodą wychodzi realistycznie można jeszcze dodatkowo w trakcie wysychania posypać zaprawą przez sitko tak też robię przy wykonywaniu np. dróg polnych..
najważniejszy składnik! :lol: skoszona trawa wygrzebana z kosiarki tzn. to co się w kosiarce po skoszeniu przyklei i zotanie przez parę dni.Świetny materiał na zniszczoną trawę etc.
ale mam większy problem...większość moich materiałów które zbierałem przepadła!!!!
pozostały jakieś niedobitki- 2numery czasopisma II wojna światowa kilkanaście (tylko) zeszytów typy broni i uzbrojenia.... nie chcę pisać dlaczego co i jak bo nie mam już sił...taka szkoda :evil:
mam prośbę czym zastapić jako bazę model 5star?koła,resory a tam... całe podwozie?! szukałem modelu który mozna ew. wykorzystać i nic
pozdrawiam Sławek
zdecydowałem się na tk-3
slawek68

Postprzez Jendrass 20 Cze 2010, 21:04

S Model lub samodiełka. Nic ponad to.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za gruzy naszych miast,
Za braci naszych krew,
Szarpajmy wrogów ciała!
Niech zniknie szwabski chwast!
Odpowie na nasz zew,
Powstając - Polska cała!
Awatar użytkownika
Jendrass
Administrator

Miejscowość: Poznań

Postprzez slawek68 22 Cze 2010, 20:26

witam
smodel niestety nie znalazłem...pozostanę jednak przy 5star jadaru, chyba że kol. Jarekk zdecydyje się odsprzedać lub zamienić swój model :mrgreen:
prośba będę sklejał TK-3 tak więc byłbym wdzięczny za rysunki..lub podobne materiały
Bazą będzie to co daje RPM+blacha 0,1mm ;rysunki pomogą mi wykonać nity-nie błąd "główki" śrub w tankietce
pozdr Sławek
slawek68

Postprzez Jendrass 22 Cze 2010, 21:53

Pomożemy, zacznij wątek i każdy wrzuci co ma ? Tak btw to czy TK-3 był już u nas na forum ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za gruzy naszych miast,
Za braci naszych krew,
Szarpajmy wrogów ciała!
Odpowie na nasz zew,
Powstając - Polska cała!
Awatar użytkownika
Jendrass
Administrator

Postprzez Jarekk 23 Cze 2010, 17:19

Gdybym planował zrobienie tylko jednej drezyny może zdecydowałbym się odstąpić żywicę. Jednak w planach mam dwie moje i jedną obiecaną dla p. Adama. Warto chociaż nad jedną nie pomęczyć się.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Image
Awatar użytkownika
Jarekk

Miejscowość: Warszawa

Postprzez slawek68 23 Cze 2010, 20:20

dziękuję za wsparcie..
narazie zmagam się z materią pt:"nitowanie"- niestety wychodzą za płasko, taśma ołowiana też się nie sprawdza-chyba że uda mi się zrobić wykrojnik..
Jarku ile kosztowała Twoja drezyna? pytam z ciekawości - na stronie jadaru 122 zł.
kolejny problem to karabin-to co jest w zestawie... :lol: nie wspominając "łopaty do odgarniania śniegu" ale to akurat jest najmniejszym problemem
pozdr wszystkich Sławek
slawek68

Postprzez Jarekk 23 Cze 2010, 21:14

Kupiłem ją chyba 2 lata temu. Cena była raczej ta sama. Jeśli popatrzy się na zawartość pudełka i porówna z planami to szkoda tej stówki :(
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Image
Awatar użytkownika
Jarekk

Postprzez Jendrass 23 Cze 2010, 21:30

Sławek nie rób sobie jaj. Tankietka z zestawu Jadaru to RPM a sama drezyna aż prosi się o polistyren i trochę cięcia. Są dokładne zdjęcia więc po co wydawać tyle pieniędzy za prostą przecież konstrukcję. To nie armata 120mm ani PZInż 202 ;P
Za gruzy naszych miast,
Za braci naszych krew,
Szarpajmy wrogów ciała!
Odpowie na nasz zew,
Powstając - Polska cała!
Awatar użytkownika
Jendrass
Administrator

Postprzez slawek68 24 Cze 2010, 20:34

Jendras jaja jajami zdjęcia owszem, konstrukcja prosta-szkoda kasy, koła mogę dac wytoczyć jeśli facet jeszcze pracuje w kraju ale potrzebne są rysunki....wiem, może to się wydać dziwne ale.. mam bezprzewodowy internet który niestety działa jak działa- na parterze w domu mam lepszy sygnał niż na piętrze co sprawia że proste rzeczy trwają wiecznośc a czas mam ograniczony więc często zarywam noce zanim coklowiek znajdę stąd moja prośba o rysunki :oops: gdyby było inaczej nie prosiłbym o pomoc
pozdr Sławek
slawek68

Postprzez Jarekk 24 Cze 2010, 22:48

Chyba zbyt pobieżnie czytasz posty. Przecież podałem Ci link do jedynych dostępnych rysunków drezyny udostępnionych w moim temacie. Innych rysunków na dzisiaj nie znam.

Image
Awatar użytkownika
Jarekk

Poprzednia

Wróć do Poznajemy naszych użytkowników

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość